Η Apple πήρε άδεια να δοκιμάζει στην California το αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητό της.

Την περασμένη Παρασκευή προστέθηκε στη σχετική λίστα με τους κατασκευαστές που επιτρέπεται να δοκιμάζουν αυτοκίνητα χωρίς οδηγό σε δημόσιους δρόμους της California το όνομα της Apple. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι η ιδέα της παραγωγής ενός ηλεκτρικού αυτόνομου αυτοκινήτου είναι ακόμη ζωντανή στα υψηλά κλιμάκια του τεχνολογικού κολοσσού. Μπορεί να μην έχουν ακόμη κατασταλάξει στην απόφαση να το προχωρήσουν στην παραγωγή με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το ψάχνουν όμως ακόμη και πειραματίζονται.

Η σχετική άδεια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει ή θα κατασκευαστεί ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, ένα πρωτότυπο δοκιμών. Μπορεί να αφορά λογισμικό ή και κάποιο εξάρτημα που σχετίζεται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Στη λίστα αυτή με τις εταιρείες που έχουν την άδεια να δοκιμάζουν σε δημόσιους δρόμους οχήματα χωρίς οδηγό περιλαμβάνονται πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά σε σχέση με την Apple, το όνομα που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτό της Google.

Η Apple σύντομα θα δοκιμάσει λογισμικό αυτόνομης οδήγησης σε υπάρχοντα αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών, αναφέρει το Bloomberg. Η Apple είχε ξεκινήσει να εξελίσσει το δικό της αυτοκίνητο πριν μερικά χρόνια, αλλά λίγο καιρό πριν κάποιους μήνες υπήρξαν δημοσιεύματα ότι το project μπήκε στον πάγο.

Πηγη:www.drive.gr